torsdag 2 februari 2012

*trumvirvel*

Som någon kanske märkt håller jag på att experimentera med utseendet på bloggen, vi får se vart det bär hän helt enkelt. Det är lite oklart för tillfället. Men för att inleda dagens ämne:Gissa vad =) 
De här små sötnosarna går att hyra. Ca 90kr/timmen eller 500kr för ett dygn, 1000kr för tre dygn. Det är djurbutiken Candy i Yokohama som hyr ut valpar och unga hundar till vovve-sugna personer som vill pröva på eller kanske, likt jag och Tom ='(  , inte får ha husdjur i bostaden.
Hundarna här är valpar och upp till 2,5 år gamla, och de flesta (eller alla? kunde inte tyda infon riktigt...) är även till salu. Tanken bakom detta är en välkänd försäljningsteknik: låt kunden få hålla i det lilla duniga byltet och de kommer förmodligen inte att vilja släppa det ifrån sig igen.
Det finns även en annan "dog rental service" på Odaiba i Tokyo. Där är dock hundarna inte till salu, och de tillhandahåller enbart vuxna hundar för promenader eller att låna hem.
Jag har ju extrem vovve-abstinens här borta. Räknade efter för några dagar sedan och insåg att jag inte kelat med en hund sedan vi var på svenska ambassadens julmarknad i mitten av december (då jag hälsade på en snäll, men trött, nyinflyttad golden). Jag håller på att bli lite galen tror jag. Ni skulle bara veta hur många hamster/kanin/hundtidningar jag köpt sedan vi flyttade hit...

2 kommentarer:

Anonym sa...

jättefin blogg och vilka sötnosar !
kram mamma

Liva sa...

hyr kvinna hyr!